Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen laten leggen? Beter voor het milieu én voor uw portemonnee. Het laten plaatsen van zonnepanelen is vakwerk. Om deze reden adviseren wij u dan ook dit over te laten aan professionals. Bij Royaal Vastgoed Onderhoud hebben we vele jaren ervaring op het gebied van zonnepanelen en weten daarom als geen ander hoe we deze op een veilige en correcte wijze moeten plaatsen.

Bij Royaal Vastgoed Onderhoud plaatsen we zonnepanelen van diverse merken: SolarJa, SolarEdge, Esdec, Panasonic, LongiSolar, GoodWe, CanadianSolar, GSE Integracion en ENPHASE zijn hier enkele voorbeelden van.

Voordelen zonnepanelen

  • Zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren steeds betaalbaarder geworden waardoor u met het geld dat u jaarlijks op uw energierekening bespaart de investering in gemiddeld 10 jaar terugverdiend.
  • Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke oplossing voor uw energieverbruik.
  • Ze zijn ontzettend duurzaam en gaan circa 25 jaar mee. Na 10 jaar heeft u uw investering terugverdiend waardoor u de overige 15 jaar als pure winst kunt zien.
  • Ze zijn onderhoudsarm. U dient de zonnepanelen 1 a 2x per jaar te controleren op vuil en beschadigingen.
  • De waarde van uw woning stijgt wanneer er zonnepanelen aanwezig zijn. Duurzame woningen zorgen ervoor dat bewoners lagere woonlasten hebben.
  • U profiteert momenteel van diverse belasting voordelen. Zo kunt u de btw bij de belastingdienst terugvorderen en in sommige gemeentes in aanmerking komen voor een subsidie.

Zonnepanelen kopen

Wanneer u zonnepanelen wilt aanschaffen, zal u er spoedig achterkomen dat er diverse panelen beschikbaar zijn. Kies altijd voor maximaal rendement. Hoe meer rendement u kunt behalen, hoe eerder u uw investering terugverdient. Met welk zonnepaneel u het meeste rendement kunt bereiken is afhankelijk van het soort dak, het type paneel en de oriëntatie ten opzichte van het zuiden.

Goedkoop is soms duurkoop. Ga om deze reden altijd na of u uw zonnepanelen bij een betrouwbare partij koopt en of deze u voldoende garantie verleent op zowel het product als de opbrengst en het vermogen. Vraag tevens of de garantie geldt wanneer de panelen defect raken als u ze door een externe partij laat installeren.

Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen dienen op een goede ondergrond te worden geplaatst. Uw dakconstructie dient hierom tiptop in orde te zijn; hetzelfde geldt voor de dakbedekking. Vindt u het lastig om in te schatten of uw dak aan de gestelde eisen voldoet? Vraag dan altijd een expert om advies. Het dak repareren of de dakbedekking vervanging na installatie is niet handig en brengt daarom extra kosten met zich mee.

Subsidie zonnepanelen

Steeds meer gemeentes bieden subsidies aan waarmee men voordelig zonnepanelen kan inkopen. Het gaat hierbij vaak om een lening met een zeer lage rente, maar in sommige gevallen is het een eenmalig bedrag. De regelingen verschillen per gemeente, dus het is verstandig te bekijken wat uw gemeente u kan bieden.

Ook voor bedrijven is het dankzij verschillende subsidies interessant om voor zonnepanelen te kiezen.

Benieuwd voor welke subsidies u als particulier of ondernemer in aanmerking komt? Neem een kijkje op subsidiewijzer.nl of bereken direct de hoogte van uw subsidie met de subsidie-calculator.

Btw-aftrek zonnepanelen

De overheid wil mensen stimuleren om over te stappen op milieuvriendelijke energie. Besluit u als particulier zonnepanelen in te kopen, dan kunt u de btw op zowel de aanschaf als installatie terugvragen aan de Belastingdienst. Wanneer u zonnepanelen aanschaft, wekt u energie op waardoor u als een klein energiebedrijf – en dus ondernemer – wordt gezien. En ondernemers mogen hun btw terugvorderen.

Let er wel op dat u de btw uiterlijk 6 maanden na afloop van het desbetreffende kalenderjaar terugvordert. Daarnaast dient de factuur van de zonnepanelen én de energierekening op één en dezelfde naam te staan. Is dit niet het geval, dan kunt u de btw niet terugvragen.

Zonnepanelen kopen? Vraag via dit formulier eenvoudig uw btw terug.

Tips zonnepanelen plaatsen

Wilt u zelf aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen? Houd er dan rekening mee dat panelen die op het zuiden zijn gericht het meeste opleveren. Tevens kunnen externe factoren – zoals een boom van de buurman of een dakkapel – zorgen voor schaduw.

Een zonnepaneel dient vanzelfsprekend op de juiste manier te worden gemonteerd, zodat deze bij een hevige windhoos niet loswaait. Gebruik daarom bij een plat dak een duurzame, aluminium constructie, maar kies bij een pannendak voor dakhaken en panlatten.

Zonnepanelen plaatsen is niet risicoloos. Gebruik daarom altijd een valbeveiliging en ben extra alert als u de panelen aansluit op een elektrische installatie.

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Naast dat het altijd risico’s met zich meebrengt om met elektriciteit – op het dak te werken – kunnen er ook vele zaken misgaan met het plaatsen van zonnepanelen. Zo kan er sprake zijn van onvoldoende ballast bij de zonnepanelen of kan er een ongeschikte omvormer worden geplaatst. Begrijpt u niet waar we het over hebben? Kies voor zekerheid en laat het plaatsen van uw zonnepanelen over aan expert. Zo weet u zeker dat u er de komende 25 jaar zorgeloos en warmpjes bij zit.

Meer informatie laten plaatsen zonnepanelen

Zou u graag meer informatie krijgen over het laten leggen van zonnepanelen? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op. Bij Royaal Vastgoed Onderhoud staan we u graag te woord.